Η MYTILINEOS στηρίζει τους νέους μηχανικούς – για 3η χρονιά το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην πράξη»

Για τρίτη συνεχή χρονιά η MYTILINEOS αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή της στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και του brain drain μέσω του προγράμματος κατάρτισης «Μηχανικοί στην πράξη». Πρόκειται για το πρόγραμμα στο οποίο νέες και νέοι μηχανικοί, μέσω 12μηνης έμμισθης πρακτικής εκπαίδευσης, θα γνωρίσουν από κοντά τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες του τομέα τους, στις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

Η πρακτική «Μηχανικοί στην πράξη» εντάσσεται στις δεσμεύσεις της MYTILINEOS ως υποστηρικτή (initiator) του προγράμματος GEFYRA (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) του CSR Hellas, στο πλαίσιο των στόχων 4 και 8 των SDGs των Ηνωμένων Εθνών.

Εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες

Σκοπός του προγράμματος έμμισθης πρακτικής της MYTILINEOS είναι οι νέοι μηχανικοί που θα λάβουν μέρος να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, προϋπηρεσία και τεχνογνωσία, σε ένα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας, συμμετέχοντας σε σύνθετα έργα μιας από τις μεγαλύτερες και ανταγωνιστικότερες βιομηχανικές μονάδες της Ευρώπης.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Οι δύο προηγούμενες εφαρμογές του προγράμματος στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, καθώς το σύνολο των μηχανικών που συμμετείχαν, βρήκαν δουλειά σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ μέρος αυτών εντάχθηκαν στο δυναμικό του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, καλύπτοντας οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανάλυση της κοινωνικής αξίας του προγράμματος «Μηχανικοί στην πράξη», που υλοποιήθηκε μέσω της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return On Investment (SROI), πρωτοβουλία που αποτελεί καινοτομία και πρωτοπορία στο χώρο της βιομηχανίας, η συνολική επένδυση παρήγαγε  κοινωνική αξία με δείκτη απόδοσης SROI ίσο με  4,24:1.  Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα «Μηχανικοί στην πράξη» παρήχθησαν 4,24 ευρώ κοινωνικής αξίας, αποτυπώνοντας πλήρως το σύνολο των πλεονεκτημάτων που έχουν τέτοιες δράσεις συμβάλλοντας σε μία κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Οι μηχανικοί λοιπόν που έλαβαν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα της MYTILINEOS κατάφεραν να προσληφθούν μετά το πέρας του προγράμματος, να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν γνώση σχετικά με τη λειτουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, να αποκτήσουν τεχνογνωσία, αλλά και να αισθανθούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Τομέας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, από την πλευρά του, απέκτησε νέα και ικανά στελέχη αλλά και τεχνογνωσία στη διαχείριση αντίστοιχων τέτοιων προγραμμάτων, καθώς και οφέλη ως προς την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού και τον εμπλουτισμό με νέες ιδέες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

-Να είναι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού με πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ και συγκεκριμένα με ειδικότητα Μηχανολόγου, Ηλεκτρολόγου, Χημικού, Μεταλλειολόγου/Μεταλλουργού και Αρχιτέκτονα.

-Να διαθέτουν άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, καθώς και γνώση χρήσης Η/Υ.

-Επιθυμητά να διαθέτουν αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι εκείνοι με την περιορισμένη εργασιακή εμπειρία.

Σημειωτέον πως ο Τομέας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS προσφέρει -όπως και στα προηγούμενα προγράμματα- τη δυνατότητα δωρεάν διαμονής στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας για τη διάρκεια της πρακτικής αυτής εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικά στο e-mail hr@alhellas.gr με τίτλο «ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΙΙ» έως τις 12 Ιανουαρίου 2018. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://engineersinaction.mytilineos.gr/

 

 

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More