Η Apple λειτουργεί πια από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Apple με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως πέτυχε τελικά το στόχο της να λειτουργήσει όλες τις εγκαταστάσεις της χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από τις εγκαταστάσεις της στο Apple Park και τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας, έως τα καταστήματα της σε όλο τον κόσμο, όλα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια. Η εταιρεία τον προηγούμενο χρόνο ήταν στο 96% χρήσης πράσινης ενέργειας, αλλά φέτος δείχνει ότι κατάφερε να «πιάσει» το μαγικό 100%.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους προμηθευτές ή τους τρίτους κατασκευαστές της εταιρείας, αν και η Apple έχει ξεκινήσει ενέργειες για να πείσει πολλούς από αυτούς να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές.

Η αντιπρόεδρος περιβάλλοντος της Apple Lisa Jackson τόνισε σε συνέντευξη της πως  η Apple δεν έχει επικεντρωθεί μόνο στη μείωση των εκπομπών, αλλά συνέβαλε επίσης στη διαθεσιμότητα πράσινης ενέργειας στο δίκτυο. Η εταιρεία έχει περάσει από 16% χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας στο 100% σε οκτώ χρόνια, με τις εκπομπές CO2 μειωμένες κατά 58%.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More