Η Λάρκο πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ από τη Λάρκο προς τη ΔΕΗ, εξέλιξη που περιορίζει σημαντικά τις τρέχουσες οφειλές του δεύτερου μεγαλύτερου καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Πλέον, η κρατική βιομηχανία νικελίου καλείται να καταβάλει ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξοφλήσει όλες τις τιμολογημένες έως σήμερα υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας διακανονισμού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές τον περασμένο Φεβρουάριο.

πενθυμίζεται ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Λάρκο είχε εκ νέου κηρύξει στάση πληρωμών προς τη ΔΕΗ, χωρίς μάλιστα να δείχνει διάθεση να τηρήσει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, η οποία προέβλεπε ρητές προθεσμίες για τις χρηματικές καταβολές που υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνει η βιομηχανία κάθε μήνα.

Αποτέλεσμα, ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΗ και μία από τις πιο ενεργοβόρες βιομηχανίες να έχει βρεθεί εκ νέου 3 μήνες πίσω στις πληρωμές της.

Η απάντηση της ΔΕΗ ήρθε προ 10ημέρου, όταν με επιστολή της προειδοποιούσε τη διοίκηση της Λάρκο ότι θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης, δηλαδή ότι θα κόψει το ρεύμα. Η Λάρκο αντιπρότεινε μία έναντι καταβολή και την ουσιαστική διευθέτηση της εκκρεμότητας μετά τις εκλογές, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Με πληροφορίες από capital.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More