Η καραντίνα στην Ιταλία μείωσε δραστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση (βίντεο)

Εξαιτίας της μαζικής καραντίνας, που έχει επιβληθεί στη γειτονική χώρα, μειώθηκαν δραστικά τα επίπεδα ρύπανσης, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-5P.

Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας επί ευρωπαϊκού εδάφους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί- το απόγευμα της Παρασκευής- 1.266 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν καταγραφεί 17.660 κρούσματα. Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να επεκτείνει την καραντίνα σε όλη τη χώρα, για 15 ημέρες.

«Είμαστε πολύ βέβαιοι ότι η μείωση των εκπομπών που μπορούμε να δούμε, συμπίπτει με το “λουκέτο” στην Ιταλία, το οποίο προκαλεί λιγότερη κίνηση οχημάτων και λιγότερες βιομηχανικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Κλάους Τσένερ, επικεφαλής της αποστολής Copernicus Sentinel του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.   Ο δορυφόρος Sentinel-5P παρακολουθεί την ατμόσφαιρα και διαθέτει το όργανο Tropomi – το πιο ακριβές σήμερα για τη μέτρηση της ρύπανσης από το διάστημα – που μπορεί να «χαρτογραφήσει» μια πλειάδα αερίων όπως το διοξείδιο του αζώτου, το όζον, το μεθάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα, τα αερολύματα κ.α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More