ΗΠΑ: Η Κυπριακή Δημοκρατία δικαιούται να εξερευνά και αξιοποιεί τους πόρους της ΑΟΖ της

«H Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της», δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Λευκωσία, Κάθλιν Αν Ντόχερτι, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Μετά τη συνάντησή της με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, η κ. Ντόχερτι, ερωτηθείσα αν υπάρχει προβληματισμός ενόψει της έλευσης, την ερχόμενη βδομάδα, ειδικών σκαφών για λογαριασμό της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε: «Συζητήσαμε τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει».

Υπενθυμίζεται ότι η γεώτρηση της Exxon Mobil είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο.

Παράλληλα, η Αμερικανίδα διπλωμάτης ανέφερε ότι μετέφερε στον κ. Αναστασιάδη πως ο Αμερικανός Πρόεδρος «αισθάνεται ισχυρά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της».

Οι ΗΠΑ, όπως είπε, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, έθεσε το θέμα στους Τούρκους κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Επίσης, εξέφρασε την ευχή σύντομα το ζήτημα να επιλυθεί και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More