ΗΠΑ: Έρχονται σύντομα κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2

«Σε όχι τόσο μακρινό μέλλον» θα έρθει νομοσχέδιο κυρώσεων που θα επιβάλει περιορισμούς σε εταιρείες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ Nord Stream 2, ενημέρωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειιών, Ρικ Πέρι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός τόνισε ότι «η αντίθεση στον Nord Stream 2 παραμένει έντονη στις Ηνωμένες Πολιτείες». Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας, Βολοντιμιρ Ζελένκσι.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να περάσουν νομοσχέδιο, ο Λευκός Οίκος θα το εγκρίνει, θα πάει στον Πρόεδρο και αυτός θα το υπογράψει κι έτσι θα επιβληθούν κυρώσεις για τον Nord Stream 2», υπογράμμισε.

Το πρότζεκτ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές χώρες από την ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική Θάλασσα, που φοβούνται ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More