ΖενίΘ: “Σκανάρει” την αγορά για εξαγορά μικρομεσαίου παρόχου

Από… σκανάρισμα περνά η ΖενίΘ, η θυγατρική εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της ιταλικής πολυεθνικής Eni, τους μικρομεσαίους παρόχους της εγχώριας αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή θέτει ως στόχο για την επόμενη τετραετία την αύξηση των πελατών της στους 500.000, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της 84ης ΔΕΘ ο διευθύνων σύμβουλος της πρώην Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Φεντερίκο Ρέγκολα.

Ο Ιταλός βλέπει σημαντικές προοπτικές ανόδου της εγχώριας αγοράς ενέργειας και δήλωσε ότι η εταιρεία του αναζητά ευκαιρίες για την απόκτηση προμηθευτή ρεύματος. Μάλιστα η ΖενίΘ φέρεται, σύμφωνα με άλλα στελέχη της, να μιλά σχεδόν με όλους τους μικρομεσαίους παρόχους της αγοράς. Η διοίκηση με αφετηρία τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρισμού, (σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ και κατάργηση των ΝΟΜΕ) θεωρεί ότι είναι σε θέση ισχύος και αναζητά τη μεγέθυνση της.

Σημειωτέον ότι η ΖενίΘ διαθέτει πάνω από 350.000 πελάτες, με την συντριπτική τους πλειοψηφία να προμηθεύονται φυσικό αέριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More