ΕxxonMobil: Επιβεβαιωτική γεώτρηση στον «Γλαύκο»

Επισημοποίησε η ExxonMobil τα δεδομένα για το κοίτασμα «Γλαύκος» με την ανακάλυψη των 5 έως 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου στο τεμάχιο «10», ενώ επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι θα πραγματοποιήσει επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Αυτό έδωσε επίσημα με επιστολή της –όπως προβλέπουν και οι συμφωνίες μεταξύ κολοσσού και Κυπριακής Δημοκρατίας– στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αμερικανικός κολοσσός αναμένεται να επικοινωνήσει το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο με τη Λευκωσία ούτως ώστε να κοινοποιήσει το ακριβές σημείο της γεώτρηση καθώς και τις ημερομηνίες.

Στην έδρα της εταιρείας στο Τέξας ξεκίνησαν οι διαδικασίες για έγκριση του απαραίτητου κονδυλίου που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την επιβεβαιωτική γεώτρηση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας θα επισκεφθούν την Κύπρο με σκοπό να εξετάσουν τις δυνατότητες επέκτασης της παρουσίας της εταιρείας και σε άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More