Επένδυση αξίας $20 δισ. έκλεισε το Αμπού Ντάμπι

Κοινοπραξία έξι παγκόσμιων επενδυτών προχώρησε σε συμφωνία 20,7 δισ. δολαρίων με την Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), όπως δήλωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το CNBC, στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο όμιλος θα επενδύσει 10,1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο 49% στη νεοσυσταθείσα θυγατρική, ADNOC Gas Pipeline Assets, με δικαιώματα μίσθωσης σε 38 αγωγούς. Η ADNOC θα κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό του 51% και θα διατηρήσει την κυριότητα των αγωγών. Θα διαχειρίζεται επίσης τις δραστηριότητες και θα παραμείνει υπεύθυνη για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε ενεργειακές υποδομές στην περιοχή και τη μεγαλύτερη σε όλον τον κόσμο για το 2020, σύμφωνα με την Abu Dhabi National Oil Company. Είναι επίσης μέρος της στρατηγικής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και μεγιστοποίηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της.

Οι έξι εταιρείες που εμπλέκονται είναι οι Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, το ταμείο πλούτου της Σιγκαπούρης GIC, το Ontario Teachers’ Pension Plan Board, η NH Investment & Securities και η Snam. 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More