ΕΛΕΤΑΕΝ: Στόχος 35% για τις ΑΠΕ έως το 2030

Με επιστολή της που απευθύνεται στους Έλληνες ευρωβουλευτές, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) υποστηρίζει τον στόχο του 35% για τις ΑΠΕ ως το 2030, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία για την Οδηγία για τις ΑΠΕ και το στόχο του 2030.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ως εθνικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope, θέτει ουσιαστικά τους πιο φιλόδοξους στόχους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις, η ΕΛΕΤΑΕΝ ζητά ένα φιλόδοξο στόχο 35% ΑΠΕ για το 2030 και επισημαίνει ότι αν η ΕΕ υιοθετήσει το αρχικό 27%, τότε θα χαθούν 92 δις. ευρώ επενδύσεων και 132.000 θέσεις δυνητικές εργασίας.

«Ο κλάδος της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη απασχολεί 263.000 ανθρώπους στην Ευρώπη και συνεισέφερε 36 δις. ευρώ στο ΑΕΠ της πέρυσι. Κάθε 1.000 ευρώ στον κλάδο των αιολικών αποφέρουν 250 ευρώ στους κλάδους των μετάλλων, των χημικών του εξοπλισμού και των κατασκευών», αναφέρει.

«Ωστόσο, δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό θα διατηρηθεί. Η συμβολή της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας στην ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο. Η αύξηση της απασχόλησης είναι σε στασιμότητα κατά την τελευταία πενταετία καθώς πολλές χώρες έχουν γίνει λιγότερο φιλόδοξες στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 30% λόγω του ανταγωνισμού από αναδυόμενες οικονομίες. Μια ισχυρή ευρωπαϊκή αγορά για νέες επενδύσεις στα αιολικά είναι καίριας σημασίας για να διατηρηθούν τα οικονομικά οφέλη», προσθέτει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More