ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Νέες επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ έως το 2023

Σε επενδύσεις ύψους 93 εκατ. ευρώ προχωρά στην πενταετία μέχρι και το 2023 η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προσθέτοντας 297 χιλιόμετρα αγωγών στο δίκτυό της, με προοπτική να αυξήσει κατά 63.000 τους οικιακούς πελάτες της, ώστε οι πωλήσεις φυσικού αερίου να ανέρχονται σε 436 εκατ. κυβικά μέτρα, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας.

Μιλώντας από το βήμα αποψινής εκδήλωσης που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και στη Λάρισα με δορυφορική σύνδεση, ο κ.Μπακούρας υπογράμμισε ότι στο τέλος του 2018, οι συνολικές επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε υποδομές και κύρια σε δίκτυα, διαμορφώνονταν σε 546 εκατ. ευρώ.

“Τα δίκτυά μας σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη εκτείνονται σε 2.335 χλμ., έχουμε εγκατεστημένους 328.682 μετρητές και οι ετήσιες πωλήσεις αερίου έχουν αυξηθεί στα 380 εκατ. κυβικά μέτρα” τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακούρας επισήμανε ότι “σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 15 προμηθευτές στην αγορά” και απασχολούνται 3.000 επαγγελματίες στον κλάδο του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια ανάπτυξης και νέων συνδέσεων στην Θεσσαλία, Ευθυμία Καλογήρου, σε σύντομο χαιρετισμό της από το βήμα της εκδήλωσης στη Λάρισα, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “τα συμβόλαια που έχουμε με οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες ξεπερνούν σήμερα τα 100.000”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο πρώτος, αλλά και ο τελευταίος καταναλωτής που συνδέθηκε με φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα που χρησιμοποίησε φυσικό αέριο, καθώς και ο πρώτος πελάτης συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More