Δύο νέα working papers για τους διαδρόμους του φυσικού αερίου

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά Working Papers αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του  Ieneeu στις 2/8. Το πρώτο με αύξοντα αριθμό 26 και τίτλο “Natural Gas Import and Export Routes in South-East Europe and Turkey” και το δεύτερο με αύξοντα αριθμό 27 ,  και τίτλο “What Kind of Energy Transition? The Case of CE and SE Europe ”.

Το πρώτο Working Paper, το οποίο συντάχθηκε από την γνωστή λέκτορα και σύμβουλο σε θέματα φυσικού αερίου, Gina Cohen, επικεντρώνεται στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στα επερχόμενα έργα υποδομής φυσικού αερίου και τις προτάσεις για την ομαδοποίησή τους σε τρεις κύριους διαδρόμους, που αντικατοπτρίζουν τη γεωγραφική κατεύθυνση της κάθε διαδρομής.

Επιπλέον, η εργασία της κας. Cohen εξετάζει τις προμήθειες και τα έργα που είναι πιθανόν να ανατεθούν, είτε αφορούν σε αγωγούς, είτε σε υγροποιημένο φυσικό αέριο και περιγράφει τις τεχνικές λεπτομέρειες, τα στάδια ανάπτυξής τους, όπως και τις ευρύτερες συνέπειες για την περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https:// wwwieneeu/articlefilesworking%20 paper%20 no%2026. pdf .

Το δεύτερο Working Paper, το οποίο συντάχθηκε από τον κ. Κωστή Σταμπολή, Πρόεδρο του ΙΕΝΕ, και τον κ. Δημήτρη Μεζαρτάσογλου, Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας του IENE και το οποίο προετοιμάστηκε, αρχικά ως έγγραφο αναφοράς για τις ανάγκες του Vienna Energy TransitionForum , το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου,) επικεντρώνεται στο ερώτημα του τί είδους “ενεργειακή μετάβαση” θέλουμε πραγματικά, καθώς αρκετές χώρες προσαρμόζουν, αυτή την περίοδο, τις ενεργειακές πολιτικές τους, με στόχο την απανθρακοποίηση και την υποκατάστασή του από το φυσικό αέριο και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https ://www .iene .eu /articlefiles /working %20paper %20no %2027.pdf

Πηγή: iene.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More