Δικαίωση της ΔΕΠΑ στη δικαστική διαμάχη με την τουρκική BOTAS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:00

Με χθεσινή του απόφαση το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε τη ΔΕΠΑ στη διαιτησία με την τουρκική BOTAS, επιβάλλοντας αναδρομική μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου.

“Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το τελευταίο στάδιο στη δεκαετή εμπορική διένεξη μεταξύ ΔΕΠΑ και BOTAS για την αναπροσαρμογή της συμβατικής τιμής, ενώ οι συνέπειές της αποτιμώνται αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίες της ΔΕΠΑ”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω θετική απόφαση λόγω των χαρακτηριστικών της, καθώς αφορά μεγάλο χρονικό διάστημα (από το 2011 έως το 2019), αναμένεται να αποφέρει αναδρομικά μεγάλο ποσό στα ταμεία της ΔΕΠΑ, αλλά και χαμηλότερη τιμή στην προμήθεια αερίου από τώρα και στο εξής.

Υπενθυμίζεται πως η διαμάχη με την τουρκική BOTAS ξεκίνησε από το 2008, με διάφορα επεισόδια και περιόδους. Η απαρχή της τελευταίας διαμάχης όμως τοποθετείται το 2016, όταν η ελληνική εταιρεία υπέβαλε στην BOTAS αίτημα αναθεώρησης για μείωση της τιμής προμήθειας του αερίου.
Οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν και τον Ιούνιο του 2017 η ΔΕΠΑ προσέφυγε στη Διεθνή Διαιτησία για την επίλυση της διένεξης των δύο εταιρειών – κίνηση που εν τέλει απέδωσε καρπούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More