ΔΕΗ: Τέλη Μαρτίου η πρώτη τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Προχωρά η ΔΕΗ τις διαδικασίες της τιτλοποίησης των δύο πακέτων απαιτήσεων ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από οφειλέτες της.

Πηγές του Euro2day.gr, αναφέρουν ότι σίγουρα για το ένα από τα δύο πακέτα, εκείνο των απλήρωτων λογαριασμών διάρκειας 60 ημερών, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι σε εξέλιξη αποκλειστικές συνομιλίες με συγκεκριμένους επενδυτές.

Αναφορικά με το «πακέτο» των ληξιπρόθεσμων άνω των 90 ημερών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να ξεκινήσουν οι αποκλειστικές συνομιλίες με επενδυτές. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τιτλοποίηση είναι και η πιο δύσκολη με δεδομένη τη δυσκολία ανάκτησης των «κόκκινων» οφειλών. Πηγές δεν αποκλείουν και η συγκεκριμένη συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαρτίου.

Η δημόσια εταιρία προσδοκά να αντλήσει από τις δύο τιτλοποιήσεις, χρηματοδότηση τουλάχιστον 350 με 400 εκ. ευρώ, ενώ διοργανωτές τους είναι η Deutsche Bank και η Finacity Corporation.

Οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις θα διατεθούν μέσω δύο εταιριών ειδικού σκοπού που θα συστήσει η δημόσια εταιρία, ενώ ανάμεσα στους όρους που τίθενται για να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές είναι κι ο εκτιμώμενος χρόνος είσπραξης των οφειλών αυτών από τη δημόσια εταιρία.

Αυτό σημαίνει με πιο απλά λόγια, ότι η ΔΕΗΔΕΗ -0,66% θα εντείνει το σαφάρι ανάκτησης των χρεών στοχεύοντας κατά κύριο λόγο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη δημόσια εταιρία έχει σταθεροποιηθεί στα 2,7 δισ. ευρώ.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More