ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός των λιγνιτικών, δεν κατατέθηκε βελτιωμένη προσφορά

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών της ΔΕΗ, καθώς παρήλθε η προθεσμία για την κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς για την απόκτηση της εταιρείας της Μελίτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας, από χθες το απόγευμα η Μυτιληναίος είχε ενημερώσει ότι δεν προτίθεται να καταθέσει προσφορά, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Έτσι αναμένεται στις 4 το απόγευμα να ξεκινήσει να συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΗ το οποίο και θα κληθεί να αποφανθεί για το εάν αποδέχεται ή όχι την προσφορά που είχε κατατεθεί την Τετάρτη από τη Μυτιληναίος.

Ωστόσο πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ της προσφοράς που κατατέθηκε και της ανεξάρτητης αποτίμησης του συμβούλου. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται πιο κοντά το σενάριο του ναυαγίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την κυβέρνηση, εφόσον ο διαγωνισμός δεν καταλήξει σε πώληση και για την εταιρεία της Μελίτης (ήδη από την Τετάρτη έχει ναυαγήσει η πώληση της εταιρείας της Μεγαλόπολης) τότε ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με πληροφορίες από capital.gr, euroday.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More