ΔΕΔΑ: Έρχεται επικαιροποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης – Άμεση λύση για επανένταξη Βέροιας & Γιαννιτσών

Η ΔΕΔΑ αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη της Βέροιας και των Γιαννιτσών από τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας για τα έτη 2020-2024.

Ως εκ τούτου η Επιχείρηση αναμένεται να επικαιροποιήσει το Πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας ένα νέο και πιο εμπροσθοβαρές χρονοδιάγραμμα για τις δύο πόλεις. Απώτερος σκοπός είναι να αρθεί η 18μηνη καθυστέρηση υλοποίησης των έργων.

Η επίσπευση θα επιτευχθεί με τη διοχέτευση περισσότερων πόρων, ώστε να επιταχυνθούν τα έργα στις δύο περιοχές κι εκείνες να μπορούν να περιμένουν την άφιξη φυσικού αερίου.

Πάντως στη ΔΕΔΑ δεν συμφωνούν με την απόφαση της ΡΑΕ και τα κριτήριά της, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μία κίνηση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, με δεδομένο μάλιστα ότι βρίσκονται ήδη σε διαβούλευση τα Τεύχη Διακήρυξης για τα κατασκευαστικά έργα στο σύνολο της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απένταξη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κατ’ αρχάς γιατί για τις δύο πόλεις ήταν ήδη διασφαλισμένη η χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης είχε επισημάνει στη Βουλή πως η ΡΑΕ εξάντλησε την αυστηρότητά της, προσθέτοντας ότι η ΔΕΔΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να μπορέσει να κάνει η ίδια τα έργα για τα δίκτυα φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών που έχουν επιταχυνθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More