Γ. Σταθάκης: Ο East Med είναι έργο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ

Τα μεγάλα έργα υποδομών φυσικού αερίου στα οποία συμμετέχει η χώρα μας, όπως είναι ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP), ο Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας και η κατασκευή του πλωτού τερματικού σταθμού Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Israel Business Conference 2018, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Ιερουσαλήμ.

Επίσης, εξέφρασε την ένθερμη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην κατασκευή του αγωγού East Med, καθώς αποτελεί, όπως είπε, έργο στρατηγικής σημασίας για τις εμπλεκόμενες χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια εφοδιασμού.

Το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στην Κύπρο αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ωρίμανση του έργου, η πρόοδος του οποίου θα ενισχυθεί με την επικείμενη υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας για τον Αγωγό East Med, που θα υπογραφεί μέσα στο 2018 από τις εμπλεκόμενες χώρες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, τόνισε, ακόμη, ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τα σχετικά έργα υποδομών μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και παράγοντα εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που θέτει σε υψηλό σημείο στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ρόλο του φυσικού αερίου, ως καύσιμο-γέφυρα στη διαδικασία μετάβασης, καθώς επιτρέπει την ανάπτυξη της οικονομίας με την παράλληλη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More