Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ»

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι η αποεπένδυση αφορά αποκλειστικά το λιγνιτικό δυναμικό, ενώ έμειναν εκτός οι υδροηλεκτρικές μονάδες και οι μονάδες φυσικού αερίου.

Οι τελευταίες περιλαμβάνονταν στο σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ», «το οποίο ακυρώσαμε ως κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στη Realnews, και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα «αντί να μειωθεί το παραγωγικό δυναμικό κατά 22,1%, να μειώνεται μόλις κατά 9%».

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της -το αυστηρότερο στην Ευρώπη- με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας μέχρι το τέλος του 2018.

Ο υπουργός αναφέρει ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα αφενός διευκολύνουν τη διαδικασία για τους δανειολήπτες, απλοποιώντας τον τρόπο κατάθεσης δικαιολογητικών, αφετέρου εισάγουν πρόσθετες δικλείδες προστασίας από την κακόβουλη αξιοποίηση του πλαισίου από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο κ. Σταθάκης εμφανίζεται αρνητικός στην ιδέα να γίνεται προσφορά στους ιδιοκτήτες σε τιμές ανάλογες των fund πριν από τους πλειστηριασμούς, εξηγώντας πως «αν και ακούγεται δίκαιο, στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο για την κακόβουλη χρήση του θεσμικού πλαισίου και άρα την υπονόμευσή του. Κι’ αυτό επειδή εάν κάποιος γνωρίζει ότι η μη εξυπηρέτηση ενός δανείου οδηγεί σε “κούρεμα”, τότε θα πάψει να το εξυπηρετεί».

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More