Γ. Μανιάτης στο Athens Energy Dialogues: Ελέγξιμο το κόστος κατασκευής του EastMed

Απολύτως ελέγξιμα είναι τα κόστη κατασκευής του αγωγού EastMed, ενός ενεργειακού πρότζεκτ με πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης  Μανιάτης, μιλώντας στο Athens Energy Dialogues.

Ο κ. Μανιάτης εξήρε την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς την «εμπροσθοβαρή», όπως και τον ίδιο τον αγωγό EastMed, λόγω των εξελίξεων που κατακλύζουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, είναι αναγκαίο η Ευρώπη να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι επιδιώξεις της και τι επιζητάει, δεδομένου ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου είναι “κατά 90% πολιτική απόφαση και κατά 10% χάλυβας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μανιάτης καταδίκασε το «παράνομο, ανόητο και εξωπραγματικό» τουρκολιβυκό σύμφωνο συνεργασίας, ενώ χαρακτήρισε ως θετική τη δήλωση Μητσοτάκη πως θα θέσει βέτο σε επίπεδο κορυφής στην ΕΕ σε περίπτωση που η ίδια η Ένωση δεν ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην παράνομη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More