Για τον IGB το μεγαλύτερο μέρος της προεργασίας έχει ήδη ολοκληρωθεί

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου IGB, καθώς οι προεργασίες έχουν ξεπεράσει το 80% του αγωγού που θα συνδέσει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, όπως αποκάλυψε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, η CEO της κοινοπραξίας ICGB, Τεοντόρα Γκεοργκίεβα, μιλώντας στο αζερικό πρακτορείο ειδήσεων Trend, ανέφερε:

«Για τον IGB το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει ήδη ολοκληρωθεί. Υπάρχει η τελική επενδυτική απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015. Η περιβαλλοντική μελέτη έχει ολοκληρωθεί για ολόκληρη τη διαδρομή. Η τεχνική μελέτη για το βουλγαρικό μέρος και η τεχνική προμελέτη για το ελληνικό έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει άδεια κατασκευής που εκδόθηκε για τη Βουλγαρία και άδεια εγκατάστασης για την Ελλάδα. Η άδεια εγκατάστασης αναμένεται σύντομα μετά την απόφαση εξαίρεσης».

Η ίδια πρόσθεσε πως το οικονομικό και επιχειρηματικό μοντέλο συμφωνήθηκαν μεταξύ των μετόχων και ευθυγραμμίζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος της διαδικασίας εξαίρεσης και της χρηματοδότησης με πρόσθετα 39 εκατ. ευρώ.

«Η οικονομική δομή είναι εξ ολοκλήρου έτοιμη και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μια διακυβερνητική συμφωνία Βουλγαρίας-Ελλάδας για τη σταθεροποίηση του φορολογικού καθεστώτος για μια περίοδο 25 ετών», κατέληξε.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More