Βρετανία: Επένδυση-μαμούθ σε υπερυπολογιστή που θα προβλέπει ακραία καιρικά φαινόμενα

Η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει κεφάλαια 1,2 δισεκατομμυρίου λιρών (1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων) σε αυτό που χαρακτηρίζει τον πιο δυνατό υπερυπολογιστή του κόσμου. Έναν υπολογιστή με τόσο ισχυρό λογισμικό που εξασφαλίζει ακριβείς προβλέψειις για τον καιρό αλλά και για το κλίμα.

Τον συγκεκριμένο υπερυπολογιστή θα διαχειρίζεται η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας. Θα βοηθήσει στην πιο λεπτομερή και ακριβή πρόβλεψη της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με την κακοκαιρία “Ντένις” ποτ σαρώνει τη Βρετανία. Επίσης, θα συμβάλει στην επιλογή των πιο κατάλληλων τοποθεσιών για προστασία από τις πλημμύρες.

Ο υπολογιστής, τέλος, θα μπορεί να παρέχει καλύτερη πρόβλεψη καιρού για τα αεροδρόμια ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν εγκυρότερα και καλύτερα τη ροή εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, εκτιμώντας τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Επίσης, ο υπολογιστής θα εξασφαλίζει την ανάλυση περισσότερων πληροφοριών με μεγαλύτερη ανάλυση για τον ενεργειακό τομέα, ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για τις διακοπές στην παραγωγή και την διάθεση ενέργειας και αποτελεσματική διαχείριση των πιθανών επιπτώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More