Βουλγαρία: Για τη διεύρυνση των υποδομών αερίου συζήτησε η Πέτκοβα με την Gazprom

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στη Ρωσία η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούζκα Πετκόβα και ο εκτελεστικός διευθυντής της Bulgartransgaz, Βλαντιμίρ Μαλίνοβ, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία, οι δυο πλευρές συζήτησαν την ωφέλιμη διακρατική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου η οποία διαρκεί εδώ και 40 χρόνια. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα για την διεύρυνση της υποδομής αερίου στην επικράτεια της Βουλγαρίας με σκοπό την εγγύηση των ενεργειακών διανομών στην περιοχή.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως η συνεργασία στον τομέα του αερίου θα είναι κύριο θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση της βουλγαρο-ρωσικής ομάδας εργασίας «Ενέργεια» που είναι μέρος της Διακρατικής Επιτροπής για Οικονομική και Επιστημονικό-Τεχνολογική Συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας. Αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση να διεξαχθεί πριν το τέλος αυτού του χρόνου.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More