Α. Σδούκου: Ηλεκτροκίνηση και έξυπνα δίκτυα, έξυπνες πόλεις, έξυπνα νησιά

Στην ομιλία της στο 24ο Εθνικό Συνέδριο ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019», η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι καλούμαστε όλοι μας αυτή τη στιγμή  να θέσουμε όλες τις βάσεις για να  μπορέσει και η χώρα μας να αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές υποδομές. Στη συνέχεια επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν τα δίκτυα στο νέο αυτό τοπίο αλλά και το ρόλο που έχουν οι Διαχειριστές των Δικτύων Διανομής, που είναι οι βασικοί συντελεστές για τη μετάβαση στα εξελιγμένα συστήματα του μέλλοντος, στη δημιουργία έξυπνων υποδομών, έξυπνων πόλεων και νησιών.
Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, παραδέχτηκε ότι σήμερα ως χώρα «είμαστε πίσω, απέχουμε πολύ από το μέλλον», αλλά αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνεται σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, ενώ για την ηλεκτροκίνηση, τόνισε ότι εκτός των φορολογικών κινήτρων έχει ξεκινήσει η επεξεργασία ενός πακέτου μέτρων που είναι βασισμένο σε πετυχημένα μοντέλα του εξωτερικού.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More