Αράπογλου (Gastrade): Το 2020 το FSRU Aλεξανδρούπολης

Στη σημασία του έργου του πλωτού σταθμού επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας Gastrade Ιωάννης Αράπογλου, που τρέχει το συγκεκριμένο project.

Από το συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, σύμφωνα με τον ίδιο η Gazprom και η Ρωσία έχουν διαμηνύσει πως από το 2020 θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον κάθετο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου TransBalkan που περνάει μέσω Ουκρανίας και φτάνει μέχρι την Ελλάδα.

Οι χώρες της περιοχής χρειάζονται εναλλακτικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, όπως υποστήριξε ο ίδιος, δείχνοντας τα έργα των αγωγών TAP και IGB (Ελλάδας – Βουλγαρίας) αλλά και της αναβάθμισης του αποθηκευτικού σταθμού (LNG) της Ρεβυθούσς όπως και του FSRU της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Αράπογλου, σημείωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2020, προσδιόρισε τη λήξη του market test μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και εκτίμησε ότι σύντομα θα συμμετάσχουν μετοχικά και οι ΔΕΠΑ και η βουλγαρική εταιρία φυσικού αερίου.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More