Από την αρχή οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια

Reset θέλει να κάνει η κυβέρνηση και στις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις. Το ναυάγιο του πρώτου διαγωνισμού πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), από κοινού με τον όμιλο Λάτση, αναγκάζει ούτως ή άλλως τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να αναζητήσει άλλη φόρμουλα.

Αλλαγές ετοιμάζονται, όμως, και στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, θέμα για το οποίο έχουν επίσης λόγο τα ΕΛΠΕ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει πως το δημόσιο θα διατηρούσε, μέσω της ΔΕΠΑ Υποδομών τον πλειοψηφικό έλεγχο στα δίκτυα διανομής. Θα πωλούνταν το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα είχε τον έλεγχο της «Φυσικό Αέριο Αττικής», η χονδρική εμπορία φυσικού αερίου και οι διεθνείς συμβάσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου. Αποφάσεις για το νέο μοντέλο δεν έχουν ληφθεί, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να περιμένουν καθώς το προηγούμενο σχέδιο σίγουρα παγώνει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More