Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τα ΕΛΠΕ

Σε τροχιά αποκρατικοποίησης μπαίνουν τα ΕΛ.ΠΕ με την  πώληση ποσοστού 51% των μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου και της Paneuropean Oil and Industrial Holdings (Όμιλος Λάτση) να είναι  το επικρατέστερο σενάριο .

Την εξέλιξη αυτή, που ανοίγει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, έκανε γνωστή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με τους συνδικαλιστές των ΕΛΠΕ.

Το σωματείο με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως ο υπουργός τους ανέφερε τα τρία σενάρια που εξετάζονται.Πέραν του προαναφερομένου, το λιγότερο επικρατές αυτή τη στιγμή είναι η πώληση των μετοχών µέσω Χρηματιστηρίου καθώς αυτή η διαδικασία θα είναι η λιγότερο «επικερδής».

Το άλλο σενάριο για χαμηλότοκο ομολογιακό δάνειο το οποίο θα καλύψει την οικονομική απαίτηση του προϋπολογισμού και θα αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου έχει στην ουσία περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς προσαυξάνει έστω και προσωρινά το δημόσιο χρέος.

Στην κυβέρνηση ωστόσο επικρατεί ο προβληματισμός για το αν θα υπάρξει ενδιαφερόμενος να προσφέρει υψηλό τίμημα. Κάποιοι, υποστηρίζουν αυτήν την άποψη με βάση αποτιμήσεις που θέλουν την αξία του πετρελαϊκού ομίλου να είναι κοντά στα 5 δισ. ευρώ.

Πηγή: athina984.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More