Αλ. Σδούκου στο Athens Energy Dialogues: Κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση

Το ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και τα κίνητρα που θα ανάψουν το πράσινο φως για τον ερχομό περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά μελετώνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αποκάλυψε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, στο Athens Energy Dialogues, βρίσκεται υπό διαμόρφωση μια βεντάλια μέτρων που θα ευνοούν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας-κοινωνίας.

Σύμφωνα με την κυρία Σδούκου, η στιγμή είναι η κατάλληλη για τη χώρα μας, και αυτό γιατί εμφανίζονται νέες τεχνολογίες στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες και στη μεταφορά: δηλαδή το τρίπτυχο της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Σε άλλο σημείο της πολύ ενδιαφέρουσας τοποθέτησής της, το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΝ ανέφερε ότι μελετάται η ανάπτυξη ενός δικτύου φόρτισης των οχημάτων, καθώς και η προώθηση νέων τεχνολογιών από καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups).

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κυρία Σδούκου προανήγγειλε τη διενέργεια ενός workshop, την επόμενη εβδομάδα, στο ΥΠΕΝ,  όπου θα παρουσιαστούν τα πορίσματα έρευνας για το πώς αναμένεται να επηρεαστεί το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας από την ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών φόρτισης.

Ολοκληρώνοντας, μάλιστα, επεσήμανε ότι σύντομα θα σταλεί από το ΥΠΕΝ ένα εγχειρίδιο στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Επιτροπή Δήμων Ελλάδας), για να μοιραστεί έπειτα σε όλους τους δήμους και να τους ενημερώσει για τις πολλές πηγές χρηματοδότησης που μπορούν να εκμεταλλευτούν, προκειμένου να ανέβουν στο άρμα της ηλεκτροκίνησης σε επίπεδο αυτοδικοίκησης.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More