Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

Συνεχίζει τις διαδικασίες για την υλοποίηση της επένδυσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής ο ΑΔΜΗΕ και όπως ανακοίνωσε, η θυγατρική εταιρία ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection» κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή «η Aριάδνη Interconnection από τις 9 Νοεμβρίου, εξάλλου, έχει στα χέρια της και την αναλυτική έρευνα βυθού. Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η μελέτη Κόστους-Οφέλους καθώς και η μελέτη για τη λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση και των δυο διασυνδέσεων (με Πελοπόννησο και Αττική).  Η συγγραφή των τεχνικών προδιαγραφών του έργου, οι μελέτες χάραξης των οδεύσεων των Γραμμών Μεταφοράς και οι προμελέτες χωροθέτησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί».

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι «η εταιρεία είναι προσηλωμένη στον στόχο για περάτωση του έργου το 2022, όπως έχει δεσμευθεί απέναντι στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο των εργασιών.  Η  Aριάδνη Interconnection προχωρά στη βάση του οδικού χάρτη που έχει καταρτίσει ο Ρυθμιστής και προετοιμάζει  με εντατικούς ρυθμούς τα τεύχη δημοπράτησης για τον διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος προγραμματίζεται να προκηρυχθεί εντός του α’ τριμήνου του 2019».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Διαχειριστή, «η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς στο τέλος του μήνα συμβασιοποιείται από τον ΑΔΜΗΕ  η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020.  Η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής θα  μεγιστοποιήσει τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη και θα διασφαλίσει την επάρκεια εφοδιασμού της Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες».

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More