Άλματα της Μυτιληναίος στα αποτελέσματα εξαμήνου

Στις κορυφαίες εισηγμένες εταιρίες συγκαταλέγεται η Mυτιληναίος με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση που έχει κάνει η BΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η Μυτιληναίος που ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό των εταιριών της είναι στην έκτη θέση των επιχειρήσεων του FTSE Large Cap σε ό,τι αφορά το ύψος των κερδών μετά από φόρους. Έκλεισαν στα 80,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω των διαδικασιών της ολοκλήρωσης των συγχωνεύσεων των εταιριών του ομίλου.

Οι πέντε που προηγούνται είναι η Coca Cola, τα ΕΛ.ΠΕ, η Motor Oil και η FF Group.

Η Μυτιληναίος, όμως, είχε άλλη μία πρωτιά. Ήταν η έβδομη εισηγμένη σε σύνολο 36 (με κατώτατο όριο κερδών τις 500.000 ευρώ) που έκαναν το υψηλότερο ποσοστό μεταβολής. Για την ακρίβεια η αύξηση ήταν της τάξης του 548,5%.

Κατόπιν τούτων, η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή, σημειώνει μεταξύ άλλων πως η «Mυτιληναίος» ήταν μεταξύ των εταιριών εκείνων που αποτέλεσαν την «έκπληξη» σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις αναλυτών.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί θετική την άποψη της για τη «Μυτιληναίoς».

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More